perjantai 5. helmikuuta 2016

Kansalaisopiston jouluaiheinen kurssi

Vuoden 2015 kansalaisopiston Nukkekodin sisustuskurssi sopi remonttiaikatauluihimme sen verran hyvin, että päätin karata kaaoksen keskeltä askartelemaan. Aiheena oli tällä kertaa joulu. Vetäjämme Oksasen Johanna oli suunnitellut taas pitkän listan askarreltavaa. Olisi ollut mm. mahdollista tehdä puolipöytiä, ikkunamaalauksia, joulukoristeita jne... Päädyin kuitenkin itse tekemään lyhtyjä, joulukynttelikön ja muutaman muun askartelun.

Tein lyhdyn seinät  puisen viuhkan osista.Lyhdyn ylä- ja allaosat tein balsasta ja vanerista. Ja maalasin valkeaksi. Koristelu olikin kauskaa - toiseen käytin Hollannista tilatun enkelikellokitin osia ( onneksi tilasin kaksi...)  ja siitä tulikin bling bling-lyhty. Lyhdyn sisällä on tietysti kynttilä :-D   Toisesta lyhdystä tulikin sitten vähän hillitympi.


 Alla olevassa kuvassa rakentuu sähkökynttelikkö jälleen balsasta ja vanerista, maalattuna valkealla ja mattakullalla. Kynttilöiden väriä pohdin ja päädyin kuitenkin valkoiseen. Paras liekki tuli monivärisestä helmilangasta. Kynttilät ovat Tigerin muovisia hammastikkuja. Koristeeksi leimasimella poronpäitä - onneksi sattui olemaan tummanpunainen kirjekuori mukana - sen liimaosan paperi oli sopivan kiiltävää tähän tarkoitukseen. Ja tietysti sitten muiden töitä katsoessani, huomasin Katjan tekevän sähköpistokkeen  - joten tottakai piti laittaa itsekin sellainen. Eihän se muuten ole aito!
Välitöinä tein pari rasiaa ja kiristelin niitä korunosilla ja printeillä. Ja sain vihdoin tehtyä Afrikan tähti-pelin saamastani printistä. ( taustalla kurssilaisten hienoja töitä)Olipa hyvä kurssi - mahtavaa mineillä samanhenkisten ihmisten ympäröimänä hyvällä opastuksella - ja unohtaa arkihuolet hetkeksi!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti