torstai 4. helmikuuta 2016

Joulukalenterivaihtoon 2015

Salon nukkekotikerholaiset intoutuivat vuonna 2015 järjestämään kaksi joulukalenterivaihtoa. Minä tiesin jo elokuussa, että syksylla meillä olisi remontti täydessä vauhdissa, joten tällä kertaa otin osaa 10-luukkuiseen kalenteriin. Lahjat valmistuivat viimeistään syyslomaviikolla.  Tänä vuonna en ehtinyt kuvata saaamiani lahjoja, vaan aukaisin kaikki jouluaattoiltana. Onneksi kuvasin antamani lahjat - tässä kuvat niistä, aiheet on sinnepäin, koska remontti vei muistiinpanoni...

Aihe laatikko: olin tilaanut muutama vuosi sitten Kreikasta laser-leikattuja boxeja - hioin ja maalasin valkeaksi ja koristelin kohokuviolla saajan mieltymysten mukaan.


Aihe: Korkealla: tein tikkaat jätskitikuista, hioin ja maalasin ne. Laitoin rekvisiitaksi mukaan siivousliinoja ja "kaatuneen vesiämpärin" ( solid wateria).


Aihe: Kasvi ( tai Puutarha) : Tein ilmakuivuvasta savesta ruukun ja maalasin sen ruskeaksi. Rautalangasta bonsain runko ja tälläkertaa vihreä on villalankasilppua. Kahvinpuruja yms multana.Aihe: Joulu: Askartelin Paperminisin kitistä joululahjaboxin ja erilaisista helmenosista sinne joululahjakoristeet.Aihe: Mietelause tms:  Tein vanhasta pellavakankaan palasesta esiliinan, johon liimasin "Home sweet home"- nauhaa koristeeksi. Punainen nauha on bunka-lankaa.


Aihe: (en muista... ) mutta tässä kuitenkin shakkipeli Hercule Poirotin huonetta rakentavalle Paulalle. Rasia on Paperminisin kitistä - ja nappulat rakentelin korunosista.Aihe: Lämpö:  Huh, tämän kanssa pohdin pitkään, koska meni em. rouvalle.... Mutta päädyin siis tilaamaan teepannun, johon siirsin Japani-aiheisen siirtokuvan ja ompelin pienen pannumyssyn.


Aihe: keittiö, ehkä...: tein Paperminisin kitistä essun, pyyhkeen ja pannulapun.


Aihe: oisko työvaline?  Sain ostettua kerhotapaamisessa ihanaa pikkuprinttikangasta ja siitä oli pakko tehdä myös essu ja nauhanpäistä syntyi sävyyn sopivia keittiöpurkkeja.Aihe: olisiko ollut alhaalla? Kuitenkin tiesin heti, että haluaisin tehdä Marian kirjan ohjeella sukset Johannalle - vaikka hänellä varmaan on jo useammat itse tehdyt. ( Suksivuokraamoa pukkaa????) Halusin tehdä yhden todella haastavan lahjan - ja kyllähän näissä sitten aikaa menikin - mutta oli samalla kovin hauska projekti. Päämateriaalina on siis suksissa halkaistu spaatteli ja sauvoissa grillitikku ja fimo.


Kiitos kaikille joulukalenterikavereille ihanista lahjoista - ne ovat jo sijoittautuneet nukkekotiin - joten tulevissa kuvissa sitten niitä näkyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti