sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Viides, kuudes ja seitsemäs luukku

Muutama päivä hurahti tässä ihan 1:1 elämän huonekaluja siirrellessä. Lopputulos on hyvä ja on ihana saada jouluksi koti kuntoon, mutta huono puoli on, että miniasiat ovat olleet nyt tauolla. Mutta nyt siis usean päivän voimalla!

5.joulukuuta aiheena oli MITTA / MITTARI:


Virpin paketista löytyi tällainen ihana vaaka. Näen heti mielessäni leivontapöydän, jossa tämä vaaka osana kuvaelmaa. Kiitos Virpi!Minä tein Merjalle Marian kirjan ohjeen mukaan perunakapan. Materiaaleina siis puinen spaatteli, joka rakentelun jälkeen maalattiin ja hiottiin. Merkinnät tein puukynällä. Potut on tehty fimosta ja kieritelty kahvinpuruissa. Mukava projekti tehdä!
Kuudes joulukuuta aiheena oli HOPEA:

Merja oli tehnyt minulle taidokkaan korusetin rasioineen - tämä päätyy Pikku Pariisin koruputiikkiin uutuudeksi houkuttelemaan asiakkaita! Kiitos Merja!


Minäkin kallistuin korusuunnittelun puoleen, mutta halusin tehdä myös jotain muuta, joten taas fimot esiin. Virpille lähti muutama koru, joiden aineksia olen tilannut mm. suoraan Englannista Craft Pack Company: sta. Korulaatikko on myös askarreltu heidän kitistään. Ja torson tein  efektifimosta.
Seitsemäs joulukuuta aiheena oli SININEN. Leena R:n paketista paljastui hylly pyyhkeineen - ihankuin ajatustenlukua, sillä haaveissani olisi tehdä jossain vaiheessa saunamökki - tämähän olisi täydellinen sinne. Kiitos Leena!

Johannalle oli haastavampaa keksiä lahjan aihetta, sillä tiedän ettei hän pidä sinisestä väristä. Niinpä aiheeksi valikoitui taulu. 


Vierailimme viime kesänä Mäntässä Gösta Serlachiuksen museo Gustafissa perheen voimin. Taidemuseo Göstan jätimme suosiolla ensi kesään, ja keskityimme tällä kertaa tähän entiseen pääkonttoriin rakennettuun museoon. Jo perusnäyttely on kokemisen arvoinen - ei ihan tyypillinen museokokemus! Ostin museokaupasta useamman  postikortin ja tiesin jo silloin, että haluan tehdä niistä tauluja. Ja tässä tulos, kehykset ovat itsetehdyt ja antiikkikullan värisellä maalilla maalatut. Kuvahan on Eero Järnefeltin  Koli vuodelta 1908. Niin ja miksi valitsin sen: no se sininen tuolla taivaalla taidokkaan pilvimaalarin kuvaamana!

2 kommenttia:

  1. Todella hieno idea sinisestä! Kiitos, tämä päätyy tietysti sukukartanon saliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä - vähän hirvitti, kun kuitenkin aika iso... Ihanaa, jos löydät käyttöä!

      Poista