maanantai 6. lokakuuta 2014

Vähäsen kangasta - pikkaisen pitsiä - koristeeksi nauhaa...

ja mitäs näistä sitten saakaan aikaan... No vaatteita minimaailmaan tietysti! Vietin viikonlopun Salon Kansalaisopiston Nukkekodin sisustus-kurssilla, jonka yhtenä aiheena oli vaatteet. En olekaan aikoihin niitä tehnyt. Minullahan oli Pikku Pariisi-tavaratalossa Uniikkeja Unelmia-vaateputiikki, mutta sen tilan on vallannut kenkä-ja laukkukauppa Sininen Taivas (ylin kerros ja tapetin väri....) . Kaivelin tänään arkistojen kätköistä muutamia vaatteita kuvattavaksi näiden uusien lisäksi.Kuvassa vaatteiden lisäksi puolivalmis kirjakaruselli ja muutama hortensian oksa ja lehti,  molemmat ohjeet Marian kirjasta. Käytin kurssilla kierrätyskankaita, niistä muutama sananen tarkempien kuvien yhteydessä. Kunhan saan kirjakarusellin ja hortensiaruukun valmiiksi, laitan niistä tietysti myös kuvat.Kuvasin tänään paitaa vähän lähemmin ja "pitsin lähteen" kera. Elikkä paitahan tehty trikoosta ja liimaamalla saumat. Paidan trikoo on pussukasta, jonka sain synnytyssairaalassa lahjana uudelle vauvalle Muurlan MLL:stä kohta 6-vuotta sitten. Pussukan sisällä oli pieni trikoobody ja nyt tämä pussikin pääsi elämään uutta elämää paidan muodossa. Ja itse asiassa pikkupalasia siitä tuli peruukin pohjaksi ja kangasta on vielä jäljellä... Tuo ihana pitsi on vanhasta vanhasta nenäliinasta, joita sain rakkailta keräilyhenkisiltä sukulaisiltani, jotka ajattelivat minun käsissäni vanhallekin syntyvän uutta elämää. Kiitos heille - eihän tuo paita olisi mitään ilman tuota pitsiä!Farkut on oikeaa farkkukangasta ja ommeltu - paitsi vyötärösauma, johon keksin tuollaisen nauha-solkihässäkän. Kangas oli liian paksua liimattavaksi, se nimittäin on jäännöspala omista farkuistani, joista lyhensin shortsit. Ei kannata mitään heittää pois.... Solki vyöllä on Heidi Ott-mallistoa.

Liivi on "vanhaa"tuotantoa. Tein sen jonkin Englannista hankitun kitin ohjeella ja tuunailin ohjetta vähän bunkalangalla ja napeilla. Kangas on aitoa silkkiä ja malli päällepuettava.

Alla olevassa kuvassa on pari kiteistä osin  liimaamalla ja osin ompelemalla tehtyä mekkoa sekä ihan oma design-alusmekko. Siihen sain inspiksen kauniista brodyyrinauhasta, jonka hankin aikanaa Doloresista. Kyseisen kaupan nauha-, pitsi- ja brodyyriosasto on kyllä sellainen paikka, josta keksii vaikka mitä tekemistä. jos vain aika riittäisi....


Kukka mekko on tehty jostain kitistä ja tuunailtu kaikenlaisilla nauhoilla. Se on päällepuettava ja tulee saamaan paikkansa aikanaa jäätelökioski dioraamassa ( joka siis suunnitteilla ja toteutunee ensi kesäksi...)

Tämän toisen mekon tarina on hauska. Se on tehty Geisha-suklaarasian mukana tullesta lahjapussista. Älyttömän hankala materiaali - satiini. Mutta halusin tuon hienon yläosan kuvion vuoksi yrittää. Mekko on tarkoitettu vain henkariin näytteille ja siinä on toisessa reunassa antelias halkio. Ja paljon nauhaa koristeena ja tukena, koska kangas rispaantuu niin helposti.Ja nöpsyjähän täytyy tietysti olla piirongin laatikoissa. Kuvassa olevat alusvaatteet ovat omaa designia - innoitus on tullut jälleen kerran pitsistä tai brodyyristä. Pitsijakun kaava on jostain englantilaisesta kitistä, mutta pitsin löysin ihan muualta. Toimi tähän vaatteeseen todella hyvin.
Kuvassa on sen kitin mukana tulleesta pitsistä tehty jakku. Korsetti on mallia "omasta päästä" ja jäännöskangaspalasta tehty. Kangas on vahvistettu tukikankaalla. 

Pikkuriikkinen koristeellinen toppi on tehty todella vanhoista pienistä "kangasmerkeistä" - niissä siis lukee S - ja olikohan se niin, että niitä oli aikanaan käytetty vaatteiden merkkaamiseen? Uusi elämä niilläkin  - kiitos Tuula ja Esa!

2 kommenttia:

  1. Hieno kirjahylly tulossa. Hyvin sahattu ��

    VastaaPoista
  2. No mutta sehän johtui vain taitavasta sahaajasta (=Husband...) - kiitos vain!

    VastaaPoista