torstai 14. elokuuta 2014


Tervetuloa mukaan minitarinaani!Tällainen se on - tämän mineilijän kaoottinen työpöytä. Uusimpia materiaalihankintoja siellä täällä, mökkimatkalla askarreltuja pikkuesineitä vielä rasioissaan ja muuta kätevää siinä käsien ulottuvilla. Vaikka pieni sisäinen sisustajani kovasti kieltää laittamasta minihankintojen mukana tulleista käyntikortteja yms - niin jotenkin noita tervehdyksiä on tullut teipattua takaseinälle. Mutta vaan mukavien ja taitavien myyjien... Kuten kaaoksesta näkee, niin ideoita riittäisi vaikka askarteluarmeijalle - toteutuspuoli vaan laahaa perässä! Nämä kuvat ovat muuten samaisen Husbandin ottamia,  etteikö mineilyharrastus voisi siis myös yhdistää perhettä. Tosin huumori oli kyllä koetuksella, kun nuorimmainen haki Brion junavaunuunsa työpöydältäni mikrohelmet ja ilmoitti niiden olevan hiekkaa.Upposivat kivasti villamaton uumeniin.
Aion esitellä erilaisia projektejani, ensimmäisenä Huvila Huhtikuisen. Se on kolmas nukkekotihankintani - Dollshouse Emporiumilta aikanaan tilattu talo, jonka kiltti Husband kokosi, kun olin ensin saanut tapetoitua sen. Koska se oli jo kolmas isompi projekti - olin jo tajunnut, että pysyvät tapetit kannattaa todellakin ostaa hyvälaatuisina (ItsyBitsy) ja myös käsitellä MDF-levyt primerilla (käytin laihaa liimaa)  ennen tapetointia. Kyllä toki tilasin listatkin joka paikkaan, mutta ne ovat jääneet vielä piirongin laatikkoon odottamaan kunnon jiirisahaa. Mutta puolet huvistahan on, etteivät nämä ole valmiita ikinä. Niinkuin ei ole tämä täyden mittakaavan  kotikaan.


Aloitetaan tutustuminen yläkerrasta!


Minulla oli tätä tehdessä visio englantilaisesta cottagesta, jossa asuu viiskymppinen pariskunta koirineen. Mukulat on jo maailmalla ja vanhaa cottagea on kunnostettu nykyajan mukavuuksiin. Mutta vanhaakin tavaraa löytyy. Halusin jo nukkekotia tilatessa makuuhuoneen, johon tulisi oikea pylvässänky. No löysin sitten sellaisen englantilaisesta nettikaupasta (Shepherd Miniatures), joka myi tuolloin näitä käsintehtyjä pähkinäpuisia tudorhenkisiä unelmia. ja sängyn päässä on senkki samaa sarjaa. Tuolit ovat matkanneet Italiasta Vilia Miniaturesin Lialta ja Almalta (niihin liittyy hauska tarina, jonka kerron myöhemmin), mutta katsokaapa mattoa! Se on joulukalenterivaihtolahja Johannalta, joka on ihan taikuri näissä minihommissa.

Keski-ikäistenkö elämä tylsää... - nöpsyt tuolilla olen värkännyt itse. Talon emäntä käy silloin tällöin Harrodsilla, tietty!
Minun käsialaani on myös herätyskello, osa tyynyistä,  kynttilänjalat ja helmet senkin päällä.

Tässä sitä mineilyn viehätystä eri muodoissaan - saa lahjaksi- tee itse ja tuunaa tai osta!
Johanna neuloi minulle lahjaksi vuoden 2013 joulukalenterivaihtoon tuon käsittämättömän upean neuletakin (Minulla ei pysy käsissä edes tavalliset puikot...).
Tuunailin lipaston tyyliin paremmin sopivilla nupeilla ja Paperminisin kitistä tein allergialääkeboxin.
Laukk on ostettu Etsystä - 12th Couture-kaupasta ja ihana orkidea on toisen Johannan tekemä ja ostettu jo vuosia sitten Forssan legendaarisilta nukkekotimessuilta.
Ja kyllä - lamppu on LED-sellainen ja toimii! Tosin taidan tuunata seuraavaksi siihen kauniimman kuvun....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti