perjantai 30. joulukuuta 2016

Huussin rakennushommia


Olin jo pitkään pohtinut, että olisi kiva rakentaa jotain pientä Bilteman sytyketikuista. Halusin tehdä kesäksi 2016 kuistille kesämökkidioraaman ja niinpä päätin tehdä sinne puuceen.

Tästä se alkoi:


eli vähän mallailua netissä, mittailua paperille ja pussi sytyketikkuja sekä listaleikkurit:Lisäksi hiomapaperia, hyvää liimaa  - ja kahvia kuivumisten ajaksi. Kahvitikkuja ja balsaa tarvittiin myös. Välillä piti rakentaa juna balsasta nuorisolle, joka toki maalasi itse hienosti ja tarkasti!
Osien värkkäämisen jälkeen kokosin huussia ja sitten alkoi maalaaminen ja "tapetoiminen". Sisäseinät kartonkia. Ja eikös sininen karkoita kärpäsiäkin :-)

Vessaa piti toki sisustaa hieman,.. istuimen irrottelin puisesta valmiina ostetusta vessanpöntöstä. Takaluukkua en huomannut kuvata, mutta luonnollisesti huussin takaa löytyy tyhjennysluukku ja saavi kuivikkeineen siellä.

No, ei tämä projekti tähän loppunut - sitten halusin tehdä vielä  ulkopesupaikan. Joten kehittelin alustan  ja jatkoin kattoa sekä tein tuulensuojaseinät balsasta.
 Bilteman tikuista korjauskynällä värittelemällä sain ritilän pesupaikalle.

Salosen Mirkan tekemä ihana vesisäiliö sai paikan seinältä.

Vähän pitsiä näkösuojaksi.

Reutterin kylppäriposliineja.

Ja tällaisena vein sen kuistille osaksi dioraamaa.Ja tällaisena hain sen uudelleenmaalaukseen parin päivän päästä. Nuorison mielestä puun syyt eivät erottuneet tarpeeksi hyvin, joten hän vähän auttoi. Siellä oli myös tullut äkillinen lumikuuro.... Ja jos ovessa ei lue WC, niin eihän sinne tiedä kukaan mennä. Jep :-)

No, kaikenkaikkiaan oli hauska projekti. Uusi rakenteluidea pyörii jo päässä ja huussi kuuluu siihenkin. Huussia pitää sisustaa lisää, kuiviketta ämpäriin - julisteita seinälle jne... 
Kesää odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti