maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kansalaisopiston kurssilla

Maaliskuun kerhotapaamisessa ilmeni, että huhtikuiselle Nukkekodin kesä-kurssille oli vielä muutama paikka vapaana. Eikun ilmoittautumaan!

Aiheena oli siis kesä ja mitä kaikkea olisikaan voinut tehdä: mm. bikinejä, uimapukuja, erilaisia mekkoja. Huonekaluista kesäisiä ulkokalusteita: istutuspöydän, selkänojallisen penkin, nk. Adirondack-tuolin ja siihen sopivan pöydän. Grillin, leijan, tikkataulun, kastelukannun ja erilaisten istutuspenkkien ja kukkien ohjeitakin oli tarjolla. Siis viikoksi tekemistä ja aikaa 2 x 4h 45min....

Minä valitsin lauantaille työn alle puutöitä ja grillin sekä sunnuntaille kangastöitä. Parina iltana keräilin tavaroita - ja tällainen määrä oli mukana, kun lauantaiaamuna lähdin Moision koululle.
Voisin tässä 1:1 elämässäkin kuvitella siemailevani kesäistä juomaa  Adirondack-tuolissa. No, koska minimaailmassa nämä haaveet ovat helpommin toteutettavissa, niin tartuin haasteeseen tehdä tällaisen 1:12. Materiaalina siis pitkiä kahvitikkuja ja jäätelötikkuja, sekä liimaa. Yksinkertaista!Huojuva torni-pelistä "lainatut" palikat ovat muuten superhyvä tuki kuivumisvaiheessa - kuten kuvasta näkyy.

Tämä oli melko haastava työ; leikkaukset piti saada juuri kohdilleen ja liimatessa tuli pieniä odotustaukoja, jotta kukin vaihe ehti kuivua kunnolla. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen yhden pikkuisen tukiriman istuinosan alapuolelle tukevoittamaan rakennetta. Alla tekele ennen maalausta.


Lauantaina otin työn alle myös grillin. Halusin tehdä kaksi, elikkä pöytäversion ja tavallisen.Onneksi pääsiäinen oli juuri, sillä materiaaliksi tarvittiin pääsäismunien sisältä löytyvän yllätyksen muovikuoria, rautalankaa, mustaa verkkoa ( minulla oli ötökkäverkon ylijäämäpala käytössä - miniatyristi kerää kaiken....), puutikkuja, ilmakuivuvaa massaa ja maalia.

Hioin muovia vähän ja maalasin mustaksi ( lopuksi vielä lakkasin koholakalla).


Lauantain viimeisiksi töiksi laitoin massaa grillien pohjalle hiillokseksi ja tein rautalangasta kahvat, jotka tässä kuvassa tukien avulla jäivät kuivumaan yöksi.Kumpaakin grilliin halusin maalata sisälle kunnon hiilloksen. Tämä oli hauskaa!Sunnuntaina oli sitten grillin viimeistelyn ja tuolin maalauksen  jälkeen kangastöiden vuoro. Kumpikin vei tyllättävän kauan aikaa.... Valitsin bikinit ( Maria Malmströmin ohje)  ja täytyy sanoa, että sitten kyllä näprättiin oikein kunnolla. Aloitin myös kesämekon tekoa, mutta se on vielä niin kesken, että minulla ei ole siitä kuvaakaan. Jotain sunnuntain haastavuudesta kertoo se, ettei minulla ole mitään työvaihe kuvaa näytettäväksi.

Olin suunnitellut myös uimapuvun tekoa, mutta se jäi myöskin haavevaiheeseen, elikkä sen kaava on ja kangas olemassa....

Tällaiset niistä tuli, max 1,5mm saumanvaroineen ;-D


Ja unelmien tuoli on tässä - valkoisena tottakai!


Kaikenkaikkiaan todella onnistunut kurssi. Vetäjänä jälleen Oksasen Johanna, jonka taitavaa ohjausta jälleen tarvittiin, että nämäkin syntyivät. Ja mikä parasta - mahtava tekemisen fiilis näprääjien kesken!2 kommenttia:

  1. Hienoja! Minäkin olen grilliä suunnitellut ja säilössä onkin paljon pääsiäismunien 'muovimunia' mutta vielä(kään) en ole aikaiseksi saanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä kannattaa oikeasti tehdä - kuivumisiin kannattaa vaan varata reilusti aikaa. Elikkä jos maanantaina aloittaisi ja iltaisin väkertelisi, niin lauantaina voisi tehdä Fimosta makkarat ;-D

      Poista