keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Talvea kun vielä eletään - Joulumarkkinat 2015

Tänään on aurinko paistanut jo keväisen lämpimästi ja uutisten mukaan ensimmäiset muuttolinnutkin ovat jo tulleet. Siitä huolimatta aion nyt viivähtää vielä kerran  jouluisissa tunnelmissa ja esitellä Huvilan alakerran joulumarkkinapäivän tunnelmia.

Huvilan alakerranhan on vallannut sisustuskauppa, sillä jollainhan on vanhan talon remontointi kustannettava... Tämä jää kyllä tämän kaupan ensimmäiseksi ja viimeiseksi esiintymiseksi, sillä Englannista tuli viime viikolla paketti, joka sisältää kellarikerroksen Huvilaan. Tilanpuutteen vuoksi kun nämä harrastekodit eivät voi levitä sivusuuntaan - niin mennään sitten  pystysuuntaan!


Yleiskuva vasemmanpuoleisesta huoneesta - nämä markkinat kestävät vain päivän verran ja tarjolla on mm. tuoreita leivonnaisia. Talon omistajatar on esiliinassaan pöydän takana. Kyseisen nuken tilasin Englannista, kun porukalla nukkekotikerhon rouvien kanssa nettishoppailtiin Small Wonders-kaupassa. Ihana nukke - herkkä ja hienosti tehty.
Hyllyistä löytyy kaikenlaista - on itsetehtyjä juttuja ( esim. pariisiaiheiset koristeet), ostettuja messuilta ( mm. barbapapat)  ja Etsystä ja muista kaupoista hankittuja. Pidän tavattomasti Reutterin posliineista - ja niitäkin hyllystä löytyy.Näitä kosmetiikkajuttuja olen askarrellut erilaisista kiteistä.


Laventelihyllystä oli pakko ottaa kuva, sillä tämä on minun lempilapseni kauppamaailmassa. Suurin osa näistä on itse askarreltu Michaelas Miniaturen-kiteistä.

Jouluinen osuus tästä huoneesta löytyy näistä leivonnaista, jotka hankintoja niin Suomesta kuin Englannista Etsyn kautta.
 Alakerran pienempi huone on ollut toimistona / varastona, mutta täksi markkinapäiväksi siitäkin tuli kauppahuone ja lisäksi talon entinen emäntä on kahvitusapuna, sillä täytyyhän markkinoilla joulukahvia saada!
Sain tämän vuoden kalenterista ihania jouluisia lahjoja, joista tässä kuvassa esim. kranssi seinällä ja joulupalloja pöydällä sekä sydänkoristeita pöydän vieressä. Teimme syksyllä minimosaiikkitöitä kerhotapaamisessa ja yksi tarjotin pääsi tälle pöydälle koristeeksi. Kynttilänjalkoja olen arkarrellut monina vuosina - ja nyt niitä pääsi laittamaan esille enemmänkin.
Tossuista kaikki muut paitsi "ainot" ovat itse tehtyjä - minulla oli nimittäin kenkäkauppa jossain vaiheessa isossa nukkekodissa. Tänne nämä tekivät markkinavierailun...

Työpöytä ja kirjakaappi ovat uusimmat kalustehenkintani - ostin ne Suuresta Snadista Salmisen Tuijan pöydästä. Ihania!!!! Puhumattakaan tuosta peilistä - Nukkis on Pop - pöydältä. Samat messut.


Enkä olisi pienen pojan äiti - mikäli myös Brio-ukkelit eivät vierailisi Joulumarkkinoilla - kukas se siellä kurkistaa ;-D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti