sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Joulunviettoa Huvilassa vuonna 2015

Huvila koki tuossa alkusyksystä sukupolvenvaihdoksen:Huvilan emäntä ja isäntä antoivat Huvilan lahjaksi nuorimmalle tyttärelleen ja muuttivat itse mukavaan kerrostaloon pakoon portaita ja kolmen kerroksen elämää. Koska verot oli maksettava - ja yrittäjäksihän tässä kaikkia innostetaan - niin uusi omistajatar perusti alakertaan sisustuskaupan. Kaksi ylempää kerrosta jäi asumiskäyttöön, mutta niitä tietysti piti jonkinverran remontoida uutta käyttöä varten.

Seuraavassa kuvakavalkadissa esittelen ensin Huvilan asuinkerrokset. Huvilassa vietetään joulunaikaa - eri huoneissa vähän eri tavalla. Samalla kurkataan lähitulevaisuuteen.... mitä onkaan Huvilalle tapahtumassa seuraavaksi!

Keskikerroksen ensimmäisessä huoneessa on nuorenparin iltapala katettuna. Kyllä vain täällä seurustellaan jo todella vakavasti - ja yhteinen koti on jo suunnitteilla.Iltapalatarjottimella on keksejä, juustoja sekä oliiveja viinin kera tarjottavaksi. Tein vuonna 2014 useita erilaisia herkkutarjottimia, kun askartelin fimosta sinä syksynä niin keksejä kuin mm. oliivejakin. Juustot tilasin Etsystä - ja sinihomejuusto on Angie Scarrin.  Sohvalla olevan torkkupeiton sain vuoden 2014 joulukalenterista ja samaten Fazerin sininen on kalenterilahjoja. ja eikös ole ihanat villasukat - Lahden markkinalöytö!
 Tältä kurssilla askarreltu  kynttelikkö näyttää taloon aseteltuna.Kukas se keittiössä leipoo? No, nuorenparin moderni mies tietysti, sillä talon nuori emäntä on alakerrassa joulumyyjäisissä! Tällä herralla on oma asunto, mutta eikös siinä usein käy niin, että miehet jotenkin valuvat asumaan sinne tulevan rouvan asuntoon - se kun on jotenkin kodikkaampikin...
Tuunailin DHE:n minikeittiötä boordilla ja läpinäkyvällä kalvolla tätä huonetta varten. Maalasin myös uunin sisuksen harmaaksi ja liimailin mustia helmiä säätimiksi.Sydänaiheinen pannulappu tuli tämän vuoden kalenterista - juuri oikeaan aikaan :-DKolmannesta kerroksesta löytyy edelleen makuuhuone ja kylppäri. Vähän keveämpinä versioina, kuin vanhemman pariskunnan aikaan.Pariskunta ei siis vielä asu yhdessä - kuten feminiinisestä tuulahduksesta huoneessa näkyy. Uuden vuoden juhlat ovat 20-lukuhenkiset ja sinne on puku jo hankittu! Mekon olen tehnyt jo vuosia sitten Craft Pack Companyn kitistä.  Sohvasänky on uusi  hankinta Suuresta Snadista Erjan H:n pöydästä - se on aivan ihastuttavan siro ja taidokkaasti tehty!
Kylpyhuonekin on kokenut muutoksia - lisää säilytystilaahan aina tarvitaan...Pyykkitelineeseen en vielä ehtinyt ripustaa pyykkejä - se on aivan ihana ( Salmisen Tuijan tuotantoa). Minihalin kitistä tehty lyhty sopii kuin nakutettu vanhan tuolin päälle. 
Mutta mitä muutoksia onkaan tulossa - luvassa on perheen perustamista - ja uusi kerros tähän nukkekotiin! Tilasin tällä viikolla DHE:ltä pohjakerroksen, jonne tulee pari kauppahuonetta, jotta tämä talo vapautuu asuinkäyttöön. Eli taas on remonttia tiedossa - Etsystä tilasin jo tapetteja ja lattiamateriaalia ja maaliakin on jo hankittu. Huvila palaa siis lapsiperheen asuintaloksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti