tiistai 11. marraskuuta 2014

Keittiö on kodin sydän - Huvilassakin

Nukkekodin keittiöissä minisisustamisen kannalta on hienoa, että vuodenaika voi todella näkyä näissä sisustuksissa - ja sitä voi vaihtaa ihan miten haluaa. Minulla on nyt vielä syysteema menossa - ja aion vielä jatkaa hetken ennen joulukoristelua. Keittiönpöydälle on jo hankittuna omenapiirakanleivonta aineita ja lähiaikoina se "kohtaus" tulee rakentumaan tänne keittiönpöydälle.

Ja täytyy sanoa, että tätä huonetta sisustaessa on aina ollut hauskaa - mikä sen käyttötarkoitus on ollutkaan! Tästä piti nimittäin heti alkuun tulla keittiö, mutta koska en löytänyt mieleisiäni keittiökalusteita (niin... tiedän...) toimi tämä huone pitkään olohuoneena, kuvassa alla jouluasuun viritettynä muutama vuosi sitten

.


Tapetit ja lattia  - kaikki oli valittu nimenomaan keittiötä ajatellen. Aika kiva tuo oli olohuoneenakin, vaikkakin takkana oli tuo karmea viritys, jonka sain alennuksella eräästä Etsy-kaupasta, kun haluamani versio oli päässyt loppumaan. Katsellan keittiötä vähän tarkemmin ja aloitetaan takaosasta.
Pöydän päällä olevan leipälaatikon ostin Salon Irmalta kerhostamme, samoin kuin harjasetin. Ne ovat todella hienosti tehtyjä - ja ihanan värisiä.


Tämän kaapin myötä alkoi keittiön sisustus löytyä. Tämä oli toinen esine, jonka tilasin italialaisesta Etsy-kaupasta Vilia Miniaturesilta. Löysin sen kaupan itse asiassa jenkkiläisen kaupan sivulta, kun etsin kauniille astiahyllykölle tekijää. Ja äkkiä sitten googlettamaan. Lia ja Alma tekevät upeaa jälkeä, mutta heiltä saa sitten tilata myös puuvalmiita kalusteita ja tehdä loppusilaukset itse. Suosittelen lämpimästi. Ja itse asiassa heiltä valmiina tilaamiini tuoleihin liittyy hauska tarina.


Olin jo jonkin aikaa etsinyt moderneja siroja tuoleja ja sitten löysin ne puuvalmiina heidän sivuiltaan. Silloin minulla ei ollut aikaa eikä uskallusta ruveta niitä itse käsittelemään - ja kysyinkin, että kuinkahan kallista olisi, jos he minulle ne tekisivät. No, hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen ( keskustelu käytiin englanniksi tietenkin, kun ei tuo italia suju...) Eräässä viestissä luki sitten näin

When we decorated the chairs, you are sent the photos, so you can decide whether to buy them or not, they might not like you, so you have no obligation." 

Rakas Husband ihmetteli kovasti kotiintullessaan, miksi vaimo nauroi vedet silmistä tippuen. No, lopputulema oli, että tuolit päättivät pitää minusta niin paljon, että muuttivat tänne kylmään Pohjolaan Italian lämmöstä. Ja muutamat muut naurut ja pään raapimiset (kaikella lämmöllä siis!!!) olen saanut, kun työohjeet heidän kitteihinsä ovat sekoitus englantia ja italiaa.... Minihalin kitistä tehty kasvihuone - olipa hauska askarrella!Minunkaltaisellani realisti-miniatyristillä täytyy tietysti olla modernit kodinkoneet keittiössä - siis sellaiset jossa on "oikeat" napit ja luukut aukeavat jne.  Niinpä Huvilassa on Mielen miniatyyrihella, astianpesukone ja jääkaappi. Vähän täytyi tuunailla päällyksiä ohuella puulevyllä, jotta näyttää yhtenäiseltä....

Liesituuletinta varten tilasin tarvikkeet ELF.iltä Englannista. Totesin kitin ohjeet niin hankalaksi, että tuo tuuletin on mukaeltu ihan oman pään mukaan. Nurkassa on ihana yleiskone suomalaiselta Mrs Who´s Craft:ilta - siinä on kanssa detaljit kohdillaan. 

Keittiön astiat on hankittu sieltä täältä kaupoista. Jonkinlaisena teemana olen pitänyt Kukko/Roster-aihetta. Se tuntuu jotenkin tällaiseen englantilaishenkiseen maalaistaloon sopivalta.Kukkoaiheiset purkit ja maustetelineen olen askarrellut Papermini´sin kitistä. Vielä on tekemättä astiapyyhkeet ja kahvimyssy sekä pannulaput - talven askarteluiltoja odottaessa.


Keittiöallaskaappi on myös Vilia Miniaturesilta - ja altaassa on tietysti myös tiskiä. ainakin kahvipannu, jonne tein kerhoillassa reilu vuosi sitten kahvia Scenic Waterista. Se oli silloin melko mustaa, mutta nyt siitä on tullut ihan Fairyn väristä.... Normaali kiertokulku?!? Äitini on käynyt nyt muutamilla nukkarimessuilla ja hän on myös harrastukseni myötä ruvennut bongaamaan miniatyyrejä. Ja ostellut niitä minulle, kun en ole itse päässyt messuille. Niinpä tuo hieno kahviprännäri on esimerkiksi hänen ostamansa. Kiitos Äitee!!!!
Viimeisenä kuvan tällä kertaa on tämä keittiön sydän, elikkä pöytä tuoleineen. Pöydän tilasin Vilialta puuvalmiina ja hioin ja maalailin sen mieleisekseni. Pöydällä ja sen alla on Happy Little Muffinin Mirjan hienoja töitä - kannu kukkineen on MiniFanaberiasta Etsystä. Seuraavaksi haluaisin itse opetella tekemään noita vaaseja paperista - niillä olisi nukkekodissa niin monta  käyttökohdetta. Tuo "talja" mattona on myöskin sellainen, jolle olen jo jonkin aikaa katsellut seuraajaa... Mutta ei ole vielä tullut vastaan. Jokin "vanha ja aito" , hieman kulunut matto punaisen sävyissä? Ja talven tuleviin askarteluihin pitää lisätä kanttarellien teon opettelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti