perjantai 3. helmikuuta 2017

Vuoden ensimmäisen minikurssin antia

Aloitin vuoden reippaasti ilmoittautumalla kevään kummallekin kansalaisopiston Nukkekodin sisustuskurssille. Siellä vetäjänä Oksasen Johanna ja suurin osa kurssilaista vanhoja tuttuja. Mukavaa että mukana oli muutama ihan uusikin kasvo!


Tämän kaksipäiväisen kurssin ohjelmassa oli (työhuoneen) huonekalujen, erilaisten pikkutavaroiden ja vaatteiden valmistamista. Minä valitsin tällä kertaa  huonekalut - vaikka luonnollisesti mukana oli nippu kankaita - varmuuden vuoksi....

Johanna oli tehnyt mallikappaleet pahvista - ja tässä kuva siitä, millainen lopputulos oli haaveissa       ( ihana väri muuten !):Eli paksua 2mm pahvia siis, kaavan leikkaus ja hommiin. Sunnuntaiaamuna totesin, että näemmä tästäkin saa hauiksen kipeäksi, kaarevan muodon leikkaus veitsellä tuntuu lihaksissa. Mutta hei - ei yhtään haavaa!Pahvia, tarkkaa leikkausta ja kevyttä hiomista. Sitten pääsin jo liimaamaan , missä Huojuva torni-pelin palikat olivat  mainiona apuna jälleen kerran. Legot olivat kotona tällä kertaa.
No, homma vei jälleen niin mukanaa, että unohdin kokonaan kuvata maalausvaiheen. Halusin huonekaluihin "vanhan leiman" ja niinpä maalasin reunat Johannan neuvosta ruskeiksi ennen tätä varsinaista vihreää väriä. Maalit ovat vesiliukoisia akryylivärejä, tässä vihreänä Plaidin Wedgewood Green, johon sekoitin hieman Vintage Whitea ja vettä.  Reunojen ruskea on vedellä laimennettu Coffee Bean. Maalasin vihreän kerroksen kahdesti.

Kurssin ainoa huono puoli on ajan vähyys ja alla olevassa kuvassa reunojen hionta on jo aloitettu. Olisi saanut toki mielummin kuivua kauemmin, mutta oli pakko päästä jo lauantaina vähän hiomaan reunoja...


No, samalla kun odottelin vihreän maalin kuivumista, aloitin kirjahyllyjen rakentamisen. Materiaaliksi valitsin tällä kertaa sekä puun, balsan että pahvin.

Hyllyjen päälitasoksi  sahasin Bilteman sytyketikuista sopivat kappaleet, jotka liimasin yhteen ja maalasin. Halusin puun syiden hieman näkyvän ja Johanna neuvoi maalaamaan hyvin laimealla ruskealla akryylivärillä tason. Käsittelin myös taustan (1,5 mm balsaa) samalla maalilla. Kun maali oli kuivunut, lakkasin kuvassa olevalla kiiltolakalla kummatkin, jolloin sain hyvän kiillon maalattuun puuhun.


Hyllyjen vaalea väri on se em. antiikinvalkoinen. Alla olevassa kuvassa näkyy ruskea "vanhennusväri", jonka päälle näissäkin maalasin pariin keraan hieman vedellä laimennettua maalia.

Kahta hyllyä oli hyvä rakennella lomittain näiden välikuivumisten vuoksi.

Hiominen olisi kannattanut tehdä muutamaa tuntia myöhemmin, mutta kun aika oli kortilla....

Hyllyjen jalat ovat puurimaa, josta sain mainiolla japaninsahalla sahattua siistit kappaleet. Niitä sitten vähän hiomalla muotoilin ja maalasin samalla antiikinvalkoisella.

Olipa hyvä kurssi! Ihania ihmisiä ja mahtava tekemisen meininki. Mukava kuunnella ihmisten rupattelua ja joka kerran saa mitä mainioimpia vinkkejä tuleviin projekteihin.


Ja tässä lopputulos!

2 kommenttia: